МЕТОДИ ОЦІНКИ РІВНЯ ЗНАНЬ КЛІНІЧНИХ ОРДИНАТОРІВ-ІНОЗЕМЦІВ НА КАФЕДРІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ЛІКАРІВ-ОРТОДОНТІВ - Куроєдова, В.Д.; Галич, Л.Б.; Головко, Н.В.; Чикор, Т.О.; Куроєдова, К.Л. (World of Medicine and Biology, 2013)
Майбутня успішна лікарська діяльність клінічного ординатора-іноземця залежить від того, наскільки вигідно він буде представлений на ринку праці. Для контролю засвоєння теоретичних знань найбільш швидким та об’єктивним залишається тестово-еталонний метод. Усне опитування також можна провести безпосередньо у крісла пацієнта. Метою даного методу є виявлення ступеню обізнаності клінічного ординатора суміжних дисциплін. Ще одним досить інформативним методом для викладача щодо якості підготовки клінічного ординатора є контроль заповнення звітної документації, який потребує від майбутнього лікаря високого рівня грамотності, вміння оперувати стоматологічною термінологією та володіння необхідною для цього інформативною базою. До більш дієвого методу оцінки знань є учбова історія хвороби, яку розробила і втілила в життя наша кафедра. Завдяки ретельно продуманій формі історії хвороби на заняттях засвоюються знання і перетворюються в уміння. Необхідно підкреслити, що різноманітність методів оцінки рівня знань клінічних ординаторів-іноземців поряд з професійною компетентністю професорсько-викладацького складу кафедри дають можливість підвищити значною мірою мотивацію до вивчення предмету, ефективність засвоєння запропонованого предмету та, як наслідок, призводять до росту професійної майстерності майбутніх лікарів.