НЕВРОЛОГІЧНІ ПРОЯВИ У ВІЛ-ПОЗИТИВНИХ УВ’ЯЗНЕНИХ У ВИПРАВНИХ ЗАКЛАДАХ АЗЕРБАЙДЖАНУ - Абдуллаєва, Н.Р. (Світ медицини та біології, 2025)
У поперечному дослідженні взяли участь 376 ув’язнених пенітенціарних установ Азербайджану, включаючи 257 ВІЛ-інфікованих (основна група) і 119 ВІЛ-негативних (контрольна група). Клінічне, неврологічне та психологічне обстеження проводилося з використанням стандартизованих інструментів, адаптованих до місцевих умов. Основна група характеризувалася більш короткими термінами ув’язнення: 36,6 % відбували покарання терміном до 1 року (14,3 % в контрольній групі (p