ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ОСВІТНЬОГО КОУЧИНГУ В СИСТЕМУ РЕСУРСНО-ОРІЄНТОВАНОЇ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ ТЕРАПІЇ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ - Жамардій, В.О.; Кононец, Н.В.; Даниско, О.В.; Басенко, Р.О.; Ємець, А.В.; Скріннік, Є.О.; Бояринова, І.О. (Світ медицини та біології, 2025)
У статті визначено та розкрито сутність принципів освітнього коучингу в системі підготовки бакалаврів терапії та реабілітації: особистісно-орієнтованої взаємодії, партнерства і довіри, цілевизначення і самоуправління, рефлексії і зворотного зв’язку, розвитку сильних сторін і внутрішнього ресурсу. Запропоновано технологію освітнього коучингу в системі ресурсно-орієнтованого навчання бакалаврів терапії та реабілітації, яка передбачає діагностично-мотиваційний, цілепокладаючий, ресурсно-активаційний, практико-реалізаційний та рефлексивно-оцінювальний етапи. Визначено критерії ефективності освітнього коучингу в системі ресурсно-орієнтованого навчання бакалаврів терапії та реабілітації: рівень розвитку рефлексивно-ресурсного мислення здобувача освіти; динаміка професійної автономії та відповідальності за власний розвиток; якість партнерської взаємодії «студент–коуч–середовище».