АНАТОМІЯ ЯРЕМНОГО ОТВОРУ НА СУХИХ ЧЕРЕПАХ У ЛЮДЕЙ РІЗНОЇ СТАТІ - Рзаєва, А.М. (Світ медицини та біології, 2025)
Метою даної роботи було дослідження деяких морфометричних параметрів яремного отвору на сухих черепах дорослих людей, розділених за статевою ознакою. Дослідження проводилися на 77 «паспортизованих» сухих черепах (38 чоловічої, 39 жіночої статі), вилучених з кісткового сховища Анатомічного музею кафедри Анатомії людини та медичної термінології. Різниця між показниками для 2-х груп оцінювалася непараметричним методом U-Mann-Whitney (PU). Визначали Descript t-test, Disp F-test (ANOVA). При статистичній достовірності p