ОСОБЛИВОСТІ СТАНУ БІОЦЕНОЗУ ТОНКОЇ КИШКИ ТА ВПЛИВ ПОРУШЕНЬ НА ПЕРЕБІГ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ ДИСПЕПСІЇ - Ярова, Ю.С.; Харченко, Н.В.; Харченко, В.В. (Світ медицини та біології, 2025)
Метою дослідження було визначити поширеність синдрому надмірного бактеріального росту у пацієнтів з функціональною диспепсією для оцінки відмінностей у клінічному перебігу функціональної диспепсії. Вивчити ефективність стандартної терапії (пантопразол) та підходу з ерадикацією синдрому надмірного бактеріального росту (пантопразол та рифаксимін). Поширеність синдрому надмірного бактеріального росту в групі з функціональною диспепсією була достовірно вища (p