МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ МАКСИЛЯРНОЇ ПАЗУХИ ІЗ ЗАПАЛЬНИМИ ПОЛІКІСТОЗНИМИ ЗМІНАМИ - Решетняк, І.С.; Єрошенко, Г.А.; Безега, М.І.; В. В Лобурець V.V.; Шевченко, К.В. (Світ медицини та біології, 2025)
В роботі визначені морфологічні особливості полікістозних змін слизової оболонки максилярних синусів вірусної етіології. Дані кісти за морфологічними особливостями не схожі на раніше відомі, тому їх можна розглядати як окремий вид кістозного ураження слизової оболонки приносових пазух. Роль грибкової етіології в розвитку кістозних змін недооцінена та потребую подальшого вивчення.