ПРОГНОСТИЧНІ БІОМАРКЕРИ ПРИ ВРОДЖЕНИХ ВАДАХ СЕРЦЯ - Азізова, Н.А. (Світ медицини та біології, 2025)
Метою даного дослідження була оцінка діагностичної значущості N-кінцевого пропептиду мозкового натрійуретичного пептиду у виявленні та оцінці тяжкості захворювання у немовлят віком до одного року з вродженими вадами серця. Результати показали, що рівні N-кінцевого пропептиду мозкового натрійуретичного пептиду у тяжкохворих немовлят із вродженими аномаліями серця були приблизно в 10 разів вищими, ніж у здорових немовлят (p