ДИНАМІКА КЛІНІКО-ПСИХОПАТОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК У ПАЦІЄНТІВ З НЕГАТИВНИМИ СИМПТОМАМИ ПРИ ШИЗОФРЕНІЇ - Марута, Н.О.; Кушнір, Ю.А.; Огоренко, В.В.; Заворотний, В.І. (Світ медицини та біології, 2024)
У досліджені взяли участь 252 пацієнта з негативною симптоматикою при шизофренії: 83 пацієнта з першим психотичним епізодом, 88 пацієнтів з шизофренією в стані загострення та 81 пацієнт з шизофренією у стані ремісії. Вивчення клініко-психопатологічної структури у пацієнтів з негативними симптомами при шизофренії на різних етапах захворювання включало в себе аналіз розподілу пацієнтів за вираженістю форм, типом перебігу та проявів шизофренії, тривалістю і прогредієнтністю захворювання, кількістю рецидивів, госпіталізацій та тривалістю епізодів та наявністю провідних симптомокомплексів у досліджуваних.