КІЛЬКІСНА ОЦІНКА МІТРАЛЬНОГО КЛАПАНУ ЗА ДОПОМОГОЮ БАГАТОЗРІЗОВОЇ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТОМОГРАФІЇ ДЛЯ ПЛАНУВАННЯ МІНІМАЛЬНО ІНВАЗИВНИХ АБО ЧЕРЕЗШКІРНИХ ВТРУЧАНЬ - Мусаєва, Л.Б.; Соловйова, Н.В.; Зюндерман, С.Х. (Світ медицини та біології, 2024)
Було проведено ретроспективне обстеження 24 здорових пацієнтів порівняно з 22 пацієнтами з функціональною мітральною регургітацією ІІ/ІІІ ступеня, яким було проведено комп’ютерну томографію серця. Середній вік становив 47±11 проти 63±7 років (p