АНАЛІЗ ЕЛЕКТРОФОТОННОЇ ЕМІСІЇ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНУ ОБСТРУКТИВНУ ХВОРОБУ ЛЕГЕНЬ - Невойт, Г.В.; Корпан, А.С.; Настрога, Т.В.; Люлька, Н.О.; Соколюк, Н.Л.; Кітура, О.Є.; Потяженко, М.М. (Світ медицини та біології, 2024)
Методом аналізу електрофотонної емісії було обстежено 21 поліморбідного хворого на хронічну обструктивну хворобу легень та 85 функціонально здорових респондентів. Встановлено, що у хворих на неінфекційні захворювання: хронічну обструктивну хворобу легень спостерігаються суттєві відмінності в якісних фізико-математичних параметрах аналізу електрофотонного випромінювання, які характеризують форму світіння порівняно з функціонально здоровими молодими респондентами. Це свідчить про інший перебіг у них метаболічних процесів. Оскільки науковий пошук адекватних і технічно простих методів для використання в клінічних умовах триває, метод аналізу електрофотонної емісії заслуговує на пильну увагу як багатообіцяючий кандидат для наукових досліджень інтегрального рівня клітинного метаболізму/активності мітохондрій. Багато питань про механізми біофотонічного зв’язку залишаються без відповіді, тому біофотоніка людського організму є важливим і перспективним напрямком внутрішньої медицини та науки в цілому.