ДИНАМІКА ПОКАЗНИКІВ ІНДЕКСУ АКТИВНОСТІ БАРТЕЛА ТА ШКАЛИ РЕНКІНА ПІСЛЯ ГОСТРОГО ГЕМІСФЕРАЛЬНОГО ІШЕМІЧНОГО ІНСУЛЬТУ ЗАЛЕЖНО ВІД СПОСОБІВ ЛІКУВАННЯ - Пушко, О.О.; Литвиненко, Н.В.; Дельва, М.Ю. (Світ медицини та біології, 2024)
Метою роботи була оцінка динаміки показників індексу активності Бартела й шкали Ренкіна після гострого мозкового гемісферального ішемічного інсульту та їхньої кореляції на різних етапах відновлення залежно від способів лікування. У дослідженні взяли участь 77 пацієнтів із діагнозом гострого мозкового гемісферального ішемічного інсульту. Період спостереження – півроку. Встановлено, що в групі застосування активної фізичної реабілітації середні сумарні показники відновлення функцій через 6 місяців спостереження мали достовірно (р