ОСОБЛИВОСТІ ГАЗОВОГО СКЛАДУ КРОВІ ТА КИСЛОТНО-ЛУЖНОЇ РІВНОВАГИ У ДІТЕЙ ІЗ ГОСТРОЮ ДИХАЛЬНОЮ НЕДОСТАТНІСТЮ, СПРИЧИНЕНОЮ НОВИМ КОРОНАВІРУСОМ SARS-CoV2 - Тесліцький, О.К.; Колоскова, О.К.; Тарнавська, С.І.; Романчук, Л.І. (Світ медицини та біології, 2024)
Проведене комплексне обстеження 61 дитини з важкими гострими респіраторними інфекціями дозволило встановити, що у пацієнтів, хворих на коронавірусну інфекцію спричинену SARS-CoV2 при поступленні до відділення анестезіології та інтенсивної терапії вірогідно частіше реєстрували виразнішу гіпоксемією, яку відображали статистично достовірні ризики зниження SpO230 ммоль/л (співвідношення шансів – 3,4).