СИНДРОМ ЗАПАЛЕННЯ З АУТОІМУННИМ КОМПОНЕНТОМ У ХВОРИХ З ГОСТРИМ ІНФАРКТОМ МІОКАРДА: КВАНТОВИЙ ГЕНЕТИЧНИЙ АЛГОРИТМ, НЕЙРОМЕРЕЖА - Кулішов, С.К.; Скрипник, І.М.; Маслова, Г.С.; Шапошник, О.А.; Кудря, І.П.; Приходько, Н.П.; Шевченко, Т.І. (Світ медицини та біології, 2024)
Мета дослідження полягала в оптимізації діагностики запального синдрому із автоімунною складовою у пацієнтів із гострим інфарктом міокарда за допомогою квантового генетичного алгоритму та графових нейронних мереж. Спостерігали за 47 пацієнтами із гострим інфарктом міокарда, у 35 з яких виникли ускладнення. Діагностичні критерії запального синдрому із аутоімунним компонентом включають підвищений рівень співвідношення аутоантитіл до шаперону 60 до інтерлейкіну-10 більше 4,99 умовних одиниць, співвідношення антитіл до шаперону 60 до С-реактивного білка більше 4,2 умовних одиниць, співвідношення С-реактивного білка до інтерлейкіну-10 менше 0,2 умовних одиниць. Цей синдром був виявлений у 33 (70,2 %) з 47 пацієнтів із інфарктом міокарда (p=0,01 за тестом Хі-квадрат). Результати презентовані мовою візуального програмування “Dragon”. Квантовий генетичний алгоритм та графові нейронні мережі використовувалися для прийняття рішень у діагностиці запального синдрому із автоімунною складовою в цьому дослідженні.