АМІНОКИСЛОТНИЙ ПРОФІЛЬ ТРОМБОЦИТІВ ТА КАРДІОМЕТАБОЛІЧНІ ФАКТОРИ РИЗИКУ У ХВОРИХ НА ІШЕМІЧНУ ХВОРОБУ СЕРЦЯ ТА ФІБРИЛЯЦІЮ ПЕРЕДСЕРДЬ - Мельничук, І.О. (Світ медицини та біології, 2023)
Мета: виявити зв’язок між амінокислотним профілем тромбоцитів і кардіометаболічними факторами ризику у пацієнтів з ішемічною хворобою серця та фібриляцією передсердь. 300 пацієнтів були розподілені на 3 групи: перша (І) – 149 пацієнтів з ішемічною хворобою серця та без аритмій, друга (ІІ) – 123 пацієнти з ішемічною хворобою серця та пароксизмом фібриляції передсердь та 28 пацієнтів контрольної групи. У ІІ групі порівняно з І групою виявлено (P