ОЦІНКА ПЕРФУЗІЇ СЕГМЕНТУ ТОВСТОГО КИШЕЧНИКА У ПАЦІЄНТІВ, ЯКІ ПЕРЕНЕСЛИ ЛАПАРОСКОПІЧНУ ТОТАЛЬНУ МЕЗОРЕКТАЛЬНУ ЕКСЦИЗІЮ - Гусейнов, С.А.; Азімов, Е.Х.; Султанова, М.Дж. (Світ медицини та біології, 2023)
Метою дослідження було оцінити перфузію сегмента товстої кишки за допомогою ангіографії у якісному та кількісному відношенні при лапароскопічній тотальній мезоректальній ексцизії. Роботу проведено на підставі аналізу результатів флюоресцентних зображень 28 хворих з діагнозом аденокарцинома прямої кишки, які перенесли лапароскопічну тотальну мезоректальну ексцизію. Використовуючи криву флуоресценції, T½max та співвідношення часу (TR=T½ max/Tmax) з графіків, інтенсивність флуоресценції товстої кишки оцінювали як слабку, середню або високу. З хворих, що знаходяться під нашим спостереженням, Т½max18 с – у 21,4 % хворих. У 16,7 % випадків у хворих з низькою перфузією (TR