ЗМІНИ ІНТЕНСИВНОСТІ МАРКУВАННЯ КОМПОНЕНТІВ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ТВЕРДОГО ПІДНЕБІННЯ ЩУРІВ ПРИ ЗОНДУВАННІ СІАЛОСПЕЦИФІЧНИМ ЛЕКТИНОМ КОРИ БУЗИНИ ЧОРНОЇ (SNA) ТА ПІСЛЯ ДІЇ ЕФІРУ МЕТАКРИЛОВОЇ КИСЛОТИ - Тимошенко, Ю.В.; Єрошенко, Г.А.; Кулай, О.О.; Рябушко, О.Б.; Шевченко, К.В.; Улановська-Циба, Н.А.; Стоцька, Л.В. (Світ медицини та біології, 2023)
Зниження секреторної активності слинних залоз порушує місцевий гомеостаз в ротовій порожнині, відображається на роботі всієї системи травлення, гальмує процеси фізіологічної регенерації та порушує захисні властивості слизової оболонки до антигенів. Нами були визначені зміни морфофункціонального стану слизової оболонки твердого піднебіння за умов експериментальної гіпосалівації методом лектинового зондування.