ДОВЖИНА РАНОВИХ КАНАЛІВ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ «ФОРТ 12Р» ТА «AE 790G1» ЗА УМОВИ ВИКОРИСТАННЯ РІЗНОМАНІТНИХ ТЕКСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - Куслій, Ю.Ю.; Гунас, В.І.; Яремина, І.В.; Ваховський, В.В.; Перебетюк, Л.С. (Світ медицини та біології, 2023)
Поширення вогнепальної зброї серед різних верств населення як наслідок соціально-економічних змін, законодавчого регулювання права її на носіння або розповсюдження військових конфліктів вимагає проведення серій експериментальних досліджень з метою встановлення особливостей ушкоджень, які можуть викликати сучасні зразки озброєння. Виконане дослідження на небіологічних імітаторах тіла людини покритих різними видами текстилю з застосуванням пістолетів нелетальної дії «Форт 12Р» та «AE 790G1» дозволило встановити, що на дистанції пострілу до 50 см незалежно від виду текстилю утворюється дефект глибиною щонайменше 1 см; дефекти глибиною 5 см не зустрічаються у випадках пострілу з відстані 25 см і більше. При використанні зазначених пістолетів глибина ранового каналу може складати не більше 6 см.