ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ЛОГІСТИЧНОЇ РЕГРЕСІЇ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ЕКСТРАКОРПОРАЛЬНОГО ЗАПЛІДНЕННЯ - Ісмайлова, М.К. (Світ медицини та біології, 2022)
Розробка предикторів ефективності лікування безпліддя методом екстракорпорального запліднення є одним із найважливіших завдань сучасної медицини. Нами обстежено 518 пацієнток, які звернулися з приводу безпліддя до Центральної клініки міста Баку. Всі пацієнтки були розділені на дві групи: пацієнтки з вагітністю, тобто, позитивні результати екстракорпорального запліднення та внутрішньоцитоплазматичної ін’єкції сперматозоїдів – основна група (n=234) та пацієнтки з негативними результатами екстракорпорального запліднення та внутрішньоцитоплазматичної ін’єкції (n=284). Критерії, які чітко відрізняються в порівнюваних групах, були обрані серед великої кількості ознак у жінок з різними результатами екстракорпорального запліднення. Ці параметри використовувалися під час факторного аналізу. За результатами факторного аналізу визначено основні чинники для прогнозування результатів екстракорпорального запліднення жінок із безпліддям методом логістичної регресії. Розроблена модель дозволяє точно прогнозувати результат екстракорпорального запліднення за певними параметрами у 86,93 % випадків.