ВИЗНАЧЕННЯ ПРОКСИМАЛЬНОГО ОБХВАТУ СТЕГНА У СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ БУКОВИНИ ЗАЛЕЖНО ВІД ВИДУ СПОРТУ - Каратєєва, С.Ю.; Слободян, О.М.; Лаврів, Л.П.; Слободян, К.В.; Музика, Н.Я. (Світ медицини та біології, 2022)
В результаті проведеного антропометричного дослідження 115 студентів першого та другого курсів закладів вищої освіти м. Чернівці, віком від 16 до 18 років встановлено, що найбільшу довжину проксимального обхвату стегна справа мають баскетболісти – 54,14±2,0 см, з них 54,06±2,0 см у юнаків та 54,08±2,0 см у дівчат та волейболісти – 54,00±2,0 см, з них 53,10±2,0 см у юнаків та 53,90±2,0 см у дівчат; дещо меншу футболісти – 52,27±2,0 см, з них 51,80±2,0 см у юнаків та 52,47±2,0 см у дівчат та найменшу тенісисти – 48,80±2,0 см, з них 48,10±2,0 см у юнаків та 48,70±2,0 см у дівчат. За порівнянням найбільшу довжину проксимального обхвату стегна зліва мають волейболісти – 51,77±2,0 см, з них 51,57±2,0 см у юнаків та 51,20±2,0 см у дівчат та баскетболісти – 50,00±2,0 см, з них 50,20±2,0 см у юнаків та 49, 80±2,0 см у дівчат, дещо меншу футболісти – 48,07±2,0 см, з них 48,05±2,0 см у юнаків та 48,02±2,0 см у дівчат та найменшу тенісисти – 45,70±2,0 см, з них 45,45±2,0 см у юнаків та 45,30±2,0 см у дівчат.