ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ РОЗЩЕПЛЕННЯ АЛЬВЕОЛЯРНОГО ВІДРОСТКА ЗА УСКЛАДНЕНОЇ ДЕНТАЛЬНОЇ ІМПЛАНТАЦІЇ БЕЗ ЗАСТОСУВАННЯ КІСТКОВОЇ АУГМЕНТАЦІЇ ПРИ ПАТОЛОГІЇ ТКАНИН ПАРОДОНТУ - Кінаш, Ю.О.; Кінаш, Л.В. (Світ медицини та біології, 2022)
Були відібрані 25 хворих (12 чоловіків та 13 жінок) молодого та І-го зрілого віку без шкідливих звичок, яким було проведено оперативне лікування з горизонтальною атрофією кісткової тканини щелеп при патології тканин пародонту. Хворі були розділені на дві групи з попереднім прогнозуванням «крестальне» та «субкрестальне» розміщення дентальних імплантатів із відповідними вертикальними розмірами м’яких тканин, що безпосередньо впливали на вибір остеоінтеграції останніх. Усього було інтегровано 47 дентальних імплантатів. Значна кількість лікарів-стоматологів використовують методи розщеплення альвеолярного відростка лише зі застосуванням кісткового матеріалу, в нашому дослідженні ми застосовували розщеплення без використання кісткових замінників. Розглядаємо стан кісткової та м’яких тканин після навантаження, проводячи кореляційний та завершуючи інтегрований аналіз від початкової оцінки до віддалених результатів лікування. Використовуючи метод «покрокового» розщеплення альвеолярного відростка п’єзо електричним періотомом без використання кісткових замінників для збільшення горизонтальних розмірів кісткової тканини щелеп, продемонстровані властивості (еластичність, пружність та податливість) кісткової тканини при складних умовах дентальної імплантації.