ЗМІНИ ЧАСТОТИ ХВИЛЬ ЕЕГ У КОРІ ГОЛОВНОГО МОЗКУ У СТУДЕНТІВ САНГВІНІКІВ - Рустамова, Т.В.; Казімов, А.Г. (Світ медицини та біології, 2022)
Дослідження присвячено зміні коливань альфа-, бета-, дельта- і тета-хвиль у лобно-потиличній частині головного мозку під час екзаменаційного процесу у студентів V курсу в залежності від темпераменту нервової системи. Перед початком дослідження були вивчені типи темпераменту нервової системи студентів, рівень їх індивідуальної та ситуативної тривожності. Амплітуду альфа-, бета-, дельта- і тета-хвиль на лобі студентів різних типів темпераменту визначали та реєстрували за допомогою електроенцефалографа у всіх 3 групах: у звичайні дні, перед іспитом і після іспиту. Визначено помітну різницю в електричній активності мозку студентів V курсу на всіх етапах.