ДО РОЛІ АТФ-ЗАЛЕЖНОГО КАЛІЄВОГО КАНАЛА Kir6.2 ТА ГІПОКСІЯ-ІНДУКОВАНОГО ФАКТОРА-1αВ ПАТОГЕНЕЗІ ПЕНТИЛЕНЕТЕТРАЗОЛОВОГО КІНДЛІНГА - Доганьїгіт, З.; Окан, А.; Акьюз, Е.; Пошивак, О.Б.; Первак, М.П.; Єгоренко, О.С.; Хатал C.Н.А. (Світ медицини та біології, 2022)
Метою роботи було імуногістохімічне дослідження експресії АТФ-чутливого калієвого (К+) каналу Kir6.2 та гіпоксія-індукованого фактора 1α у дорзальному гіпокампі у кіндлінгових щурів. Кіндлінг відтворювали у 19 щурів шляхом тритижневого введення пентиленететразолу. У 10 щурів групи контролю для забарвлення зрізів мозку застосовували авідин-біотин-пероксидазний метод. Ще у 10 щурів, які складали негативний контроль, зрізи забарвлювали, використовуючи тільки вторинні антитіла. Інтенсивність кольору мозкових відділів контрольної і кіндлінгової груп порівнювали з такою у групи негативного контроля. У щурів пентиленететразоловим кіндлінгом рівень Kir6.2 становив 18,12+0,98 умовних одиниць і перевищував відповідні дані в контролі (7,53+0,72 умовних одиниць) (р