ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА АНАТОМІВ, ГІСТОЛОГІВ, ЕМБРІОЛОГІВ ТА ТОПОГРАФОАНАТОМІВ УКРАЇНИ - Чайковський, Ю.Б.; Раскалєй, В.Б.; Раскалєй, Т.Я.; Апельханс, О.Л.; Півторак, В.І.; Шепітько, В.І. (Світ медицини та біології, 2022)
Наукове товариство анатомів, гістологів, ембріологів та топографоанатомів (НТ АГЕТ) України, як самостійна наукова організація морфологів України в своєму історично розвитку сягає 1953 року. Саме тоді відомі українські науковці ініціювали відокремлення від Всесоюзного наукового товариства анатомів, гістологів і ембріологів (ВНТ АГЕ). Багато кроків було зроблено на шляху формування НТ АГЕТ України, багато наукових і організаційних досягнень поповнили скарбничку товариства, основними цілями якого є і будуть популяризація науки в Україні і розвиток міжнародних зв’язків із європейськими науковцями. Даною роботою ми розпочинаємо цикл статей про основні історичні моменти формування НТ АГЕТ, акцентуючи увагу на відомих українських науковцях, що доклали значних зусиль до розвитку морфології в Україні і світі.