АНАЛІЗ ЧАСТОТИ ТА СТРУКТУРИ НЕКАРІОЗНИХ УРАЖЕНЬ ТВЕРДИХ ТКАНИН ЗУБІВ У ДІТЕЙ - Гороховський, В.В.; Дєньга, О.В.; Дєньга, А.Е.; Пиндус, Т.О.; Єнча, А.; Шнайдер, С.А.; Цушко, І.О. (Світ медицини та біології, 2022)
Дослідження присвячено визначенню поширеності та структури некаріозних уражень твердих тканин зубів у дітей 6–15 років міста Одеса. В дослідженнях приймали участь 720 дітей віком від 6 до 15 років. Вони були розподілені на 3 вікові групи. Стоматологічний огляд було проведено в умовах стоматологічного кабінету. В результаті проведених досліджень було встановлено високу поширеність некаріозних уражень твердих тканин зубів у дітей міста Одеси. Зроблено висновок, що діти з некаріозними ураженнями твердих тканин зубів потребують диспансерного нагляду у стоматолога та своєчасного проведення лікувальних заходів. Необхідна розробка нових сучасних методів запобігання розвитку та профілактики ускладнень некаріозних уражень твердих тканин зубів у дітей.