ВПЛИВ АСПЕКТІВ СІМЕЙНОГО СТАНУ НА ДОВГОЛІТТЯ В УКРАЇНІ - Козова, І.Л.; Панчак, О.В.; Кіцера, Н.І.; Двуліт, З.П.; Рожко, М.М.; Ковальчук, Л.Є.; Kovalchuk, L.Ye. (Світ медицини та біології, 2022)
Під нашим спостереженням перебувало 517 осіб віком 90+, які проживали в Івано-Франківській області протягом 2005–2015 років. Кожен респондент відповів на 49 питань щодо його соціально-психологічного стану, способу життя та стану здоров’я. Серед 133 чоловіків і 335 жінок, які одружилися вперше, щасливими відчували себе 105 (78,9 %) чоловіків і 303 (90,4 %) жінки. Серед довгожителів була суттєва різниця (р