УЛЬТРАЗВУКОВА ТА ДОПЛЕРОМЕТРИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОРГАНІВ МАЛОГО ТАЗУ ЖІНОК З БЕЗПЛІДДЯМ ТА ПЕРЕНЕСЕНИМ ПРЕНАТАЛЬНИМ СТРЕСОМ - Семененко, І.В. (Світ медицини та біології, 2021)
На етапі селективного обстеження безплідних жінок з пренатальним стресом виконане ультразвукове дослідження матки та яєчників із доплерометричним дослідженням їх судин. Метою дослідження було підвищити ефективність ультразвукової діагностики патологічних змін статевих органів у безплідних жінок з перенесеним пренатальним стресом залежно від виду лікування безпліддя. Ультразвукове дослідження вважається високоінформативним неінвазивним методом, який допомагає встановити наявність, локалізацію, структуру, розміри міоматозних вузлів, кіст яєчників, виявити супутню патологію органів малого таза. Перспективи подальших розробок: виявлені особливості стану органів малого таза дозволять збільшити частоту природних фертильних циклів та ефективність запліднення в програмах екстракорпорального запліднення.