ІНТЕНСИВНІСТЬ ОКСИДАТИВНОГО СТРЕСУ ПРИ КОМОРБІДНОМУ ПЕРЕБІГУ НЕАЛКОГОЛЬНОГО СТЕАТОГЕПАТИТУ ТА ДІАБЕТИЧНОЇ ХВОРОБИ НИРОК У ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ 2-ГО ТИПУ - Хухліна, О.С.; Коцюбійчук, З.Я.; Антонів, А.А.; Мандрик, О.Є.; Воєвідка, О.С. (Світ медицини та біології, 2021)
Обстежено в динаміці лікування 75 хворих на неалкогольний стеатогепатит із коморбідними цукровим діабетом типу 2 середньої важкості та діабетичною хворобою нирок І-IV стадій. Встановлено, що коморбідний перебіг неалкогольного стеатогепатиту та діабетичної хвороби нирок у хворих на цукровий діабет типу 2 супроводжується істотним зростанням інтенсивності оксидативного стресу, що супроводжується зростанням вмісту в крові проміжних та кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів та окиснювальної модифікації білків у межах 1,9-2,3 рази (р