ТЕРАПЕВТИЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ КВЕРЦЕТИНУ У ПАЦІЄНТІВ З АРТЕРІАЛЬНОЮ ГІПЕРТЕНЗІЄЮ ТА МЕТАБОЛІЧНИМ СИНДРОМОМ - Біловол O.M.; Князькова I.I.; Kузьмінова Н.В.; Кирієнко, О.М.; Абрамова, Л.П.; Гаврилюк, А.О. (Світ медицини та біології, 2020)
Метою нашого дослідження було підвищення ефективності терапії пацієнтів з артеріальною гіпертензією та метаболічним синдромом. Обстежено 56 хворих на артеріальну гіпертензію та метаболічний синдром. Після реєстрації вихідних даних до базисної терапії 30 пацієнтам (1 група) додавали кверцетин 40 мг 3 рази на день протягом 2 місяців. Базисну терапію проводили 26 хворим (2 група). Після лікування в групі 1 рівні офісного систолічного та діастолічного артеріального тиску були на 7.6 % та 6.9 % (р