ФІЗИЧНА ТЕРАПІЯ ЦЕФАЛГІЇ ПРИ ДИСПЛАСТИЧНІЙ НЕСТАБІЛЬНОСТІ ШИЙНОГО ВІДДІЛУ ХРЕБТА У ДІТЕЙ - Горша, О.В.; Короленко, Н.В.; Школьна, М.В.; Страшко, Е.Ю. (Світ медицини та біології, 2020)
Метою роботи було дослідження результатів впливу кінезіотепінгу та лікувальної гімнастики на клінічний стан та гемодинаміку судин вертебробазилярного басейну у дітей молодшого шкільного віку з синдромом головного болю на тлі нестабільності шийного відділу хребта. Дослідження показало, що, комплексне застосування хворим дітям означених методів фізичної терапії дозволило зменшити прояв больового синдрому (зменшення частоти і інтенсивності головного болю), оптимізувати показники гемодинаміки (кровоток, пружно-еластичні властивості судин, реакцію на негативні екстравазальні впливи оточуючих структур, венозний відтік). Досліджені методи не дозволяють довготривало (6 місяців) утримати всі досягнуті клініко-функціональні результати на тому ж рівні, хоча переважно вони залишаються кращими, ніж до лікування (р