БАГАТОФАКТОРНИЙ АНАЛІЗ ЗАЛЕЖНОСТІ ЕКСПРЕСІЇ ОНКОБІЛКІВ ЗА РАКУ ШЛУНКУ - Кіркілевський, С.І.; Сулаєва, О.М.; Машуков, А.О.; Рибін, А.І.; Біленко, О.А.; Максимовський, В.Є.; Раціборський, Д.В. (Світ медицини та біології, 2020)
Всього в дослідження, проведене на базі абдомінального онкохірургічного відділення КУ «Одеський обласний онкологічний диспансер», включено 188 хворих, оперованих з приводу раку шлунка за період 2007-2011 рр. У всіх випадках виконані т.зв. лімфодісекціі з принципових міркувань – великі профілактичні біопсії візуально незмінених лімфовузлів. Проведено багатофакторний аналіз залежності експресії онкобілків p53, VEGFR-3, erbB2 і проліферативної пухлинної активності Ki67 від залученості пухлинного мікроциркуляторного русла (ly, v), місцевого зростання (Т), наявності резидуальної пухлинної тканини (R), ступеня диференціювання пухлини (G), ступеня залученості регіональних лімфовузлів (N), виду мікроінфільтраціі (Inf α, β, Inf Υ).