ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК МІЖ ФАКТОРАМИ РЕГУЛЮВАННЯ ДИТЯЧОЇ ПОВЕДІНКИ ТА СТОМАТОЛОГІЧНИМ СТАТУСОМ ДІТЕЙ - Коваль, О.І. (Світ медицини та біології, 2020)
В основі здоров’я дитини лежить її виховання. Поведінка дитини на стоматологічному прийомі, ставлення дитини до гігієни порожнини рота ˗ все це відображає поведінку батьків у сімейних стосунках та їх відношення до стоматологічного здоров’я в цілому. Лікарю стоматологу дитячому необхідно враховувати особливості стилю батьківського виховання для досягнення мети у формуванні позитивного ставлення до стоматологічного лікування дитини в майбутньому. В статті представлені результати визначення стоматологічного статусу дітей залежно від основних форм стилю батьківської поведінки. За результатами стоматологічного лікування обґрунтовано вибір умов проведення стоматологічної санації та вивчено вплив стилю батьківської поведінки на формування стоматологічного здоров’я у дітей.