МЕДИКО-КЛІМАТИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ УМОВ ПРОЖИВАННЯ ТА ЇХ ВПЛИВУ НА СТАН ЗДОРОВ’Я ЛЮДЕЙ - Ілляш, О.Е.; Соловйова, Н.В.; Соловйов, В.В.; Голік, Ю.С.; Чухліб, Ю.О. (Світ медицини та біології, 2020)
В останні роки умови проживання людей, потенціал їх здоров’я все більше залежать від зміни кліматичних факторів, тому роботи в сфері медико-кліматичних досліджень стають все більше актуальними. У даній роботі представлені результати медико-кліматичного дослідження умов проживання людей в територіальних межах міста Полтави за період 2006–2019 роки, які були проведені на основі біокліматичних характеристик шляхом визначення ступеня тепловідчуття людьми навколишнього середовища. Для конкретизації отриманих результатів було проведено соціологічне опитування контрольної групи мешканців міста Полтави щодо теплового сприйняття оточуючого середовища у різні сезони року. Було здійснено порівняльну оцінку одержаних розрахункових даних з даними опитування, що дозволило більш глибоко проаналізувати причинно-наслідкові зв’язки між тепловідчуттям організму людини та кліматичними показниками і сформулювати відповідні висновки.