МОРФОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ КЛІНІЧНОГО ПЕРЕБІГУ АТОПІЧНОГО ХЕЙЛІТУ - Гасюк, Н.В.; Єрошенко, Г.А.; Мочалов, Ю.О.; Клітинська, О.В.; Погорецька, Х.В. (Світ медицини та біології, 2020)
В статті представлені результати комплексного клініко- морфологічного дослідження особливостей клінічного перебігу та змін клітинного складу червоної облямівки губ у хворих на атопічний хейліт. Характер змін клітинного складу червоної облямівки, обумовлений клінічним перебігом атопічного хейліту, що дає можливість розгляду даного захворювання у осіб обстеженого контингенту, за умов відсутності адекватної терапії, як безперервний саморушний процес. Отримані результати слугуватимуть теоретичним підгрунтям для динамічного спостереження за станом пацієнтів при призначенні комплексного етіотропного, патогенетичного, симптоматичного лікування.