ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ ТВЕРДИХ ТКАНИН ЗУБІВ У ДІТЕЙ З ЗАТРИМКОЮ ПРОРІЗУВАННЯ ПОСТІЙНИХ ЗУБІВ - Гороховський, В.В.; Дєньга, О.В.; Шнайдер, С.А. (Світ медицини та біології, 2020)
Результати дослідження свідчать про високу поширеність каріозного процесу у дітей з затримкою прорізування: у дітей 7 років – 93,55 %, у дітей 8 років – 100 %. Інтенсивність карієсу молочних зубів за індексом карієс–пломба зубів у дітей основної групи 7 років становила 4,68±0,35, у дітей 8 років – 4,94±0,23. Інтенсивність каріозного процесу постійних зубів у дітей основної групи 8 років за індексом карієс–пломба–видалені зуби була 0,74±0,08. Отримані дані свідчать про більш високу поширеність і інтенсивність карієсу зубів у дітей з затримкою прорізування в порівнянні з показниками дітей у яких прорізування зубів відбувалося в термін.