АЛГОРИТМ ТАКТИКИ ОПЕРАТИВНОГО ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З ПЕРЕЛОМАМИ ПРОКСИМАЛЬНОГО ВІДДІЛУ ВЕЛИКОГОМІЛКОВОЇ КІСТКИ - Чіп, Є.Е.; Калашніков, А.В.; Калашніков, О.В. (Світ медицини та біології, 2020)
Метою проведеного дослідження було: розробка алгоритму тактики оперативного лікування хворих з переломами проксимального відділу великогомілкової кістки. Базисом для створення алгоритму став аналіз літературних джерел вітчизняної та зарубіжної літератури, результати власних клінічних досліджень з ефективності лікування 125 хворих з переломами проксимального відділу великогомілкової кістки які проходили лікування в клініці ДУ «ІТО НАМН України» та відділенні травматології КНМП «Глобинська ЦРЛ» в період 2008-2017 рр. та біомеханічні дослідження з визначення міцності фіксації при використанні різних методів остеосинтезу за переломів проксимального відділу великогомілкової кістки. На основі власних проведених клініко-біомеханічних досліджень, аналізу літературних джерел розроблений алгоритм тактики оперативного лікування хворих з переломами проксимального відділу великогомілкової кістки, що дозволить проводити ефективне лікування даної тяжкої ортопедичної патології на всіх етапах проведення оперативного втручання. Розроблений алгоритм дозволяє проводити диференційований підбір операційних доступів, репозиції та методик фіксації кісткових уламків, збільшує ефективність оперативного лікування пацієнтів з переломами проксимального відділу великогомілкової кістки і може бути рекомендований для впровадження на теренах нашої держави.