РОЗРОБКА МЕТОДУ ПОЛІМЕРАЗНОЇ ЛАНЦЮГОВОЇ РЕАКЦІЇ ДОВЖИН РЕСТРИКЦІЙНИХ ФРАГМЕНТІВ ДЛЯ АНАЛІЗУ ПОЛІМОРФІЗМУ (RS2583988) ГЕНА АЛЬФА-СІНУКЛЕЇНА - Таряник, К.А.; Литвиненко, Н.В.; Олійниченко, Є.К.; Буслик, Т.В.; Почерняєв, К.Ф. (Світ медицини та біології, 2020)
У статті запропоновано метод полімеразної ланцюгової реакції довжин рестрикційних фрагментів для виявлення однонуклеотидного поліморфізму (rs2583988) для подальшого прогнозування ризику хвороби Паркінсона. На підставі результатів мета аналізу для однонуклеотидного поліморфізму rs2583988 (C> T) в гені альфа-синуклеїна. Поліморфний нуклеотид був обраний шляхом аналізу біоінформатичних та генетичних досліджень. Ми розробили пару праймерів та умови рестрикційного аналізу для виявлення різних алелів у rs2583988. Як результат, був розроблений простий і доступний метод виявлення однонуклеотидного поліморфізму алелів rs2583988. Очікується, що метод виявиться зручним для клінічних лабораторій, завдяки доступній вартості та обладнанню, а також використовуватиметься в подальших асоціативних дослідженнях.