ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ВІТАМІННО-МІНЕРАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ, ЩО МІСТИТЬ ЦИНК L-АСПАРАГІНАТ, НА СТАН ПАРОДОНТА ЩУРІВ В УМОВАХ МОДЕЛЮВАННЯ ПАРОДОНТИТУ - Шнайдер, С.А.; Балега, М.І.; Зомбор, Є.В.; Семенов, Є.І.; Ткаченко, Є.К. (Світ медицини та біології, 2020)
Метою дослідження було вивчення впливу вітамінно-мінерального комплексу, що містить цинк L-аспарагінат, на стан тканин пародонта щурів в умовах моделювання пародонтиту за допомогою екзогенної колагенази. Вітамінно-мінеральний комплекс, що містить цинк L-аспарагінат, мало позитивний вплив більшою мірою на кісткову тканину пародонту. Комплекс проявив пародонтопротекторні, протизапальні, антиоксидантні властивості.