ХАРАКТЕРИСТИКА КЛІНІЧНИХ ТА ПАТОПСИХОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ПРИ АЛКОГОЛЬНІЙ ЗАЛЕЖНОСТІ У ОСІБ З ПОСТІЙНИМ ТИПОМ ЗЛОВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЕМ З УРАХУВАННЯМ БІОЛОГІЧНИХ РИТМІВ - Животовська, Л.В.; Пайда, Ю.Ю.; Борисенко, В.В.; Боднар, Л.А.; Макаренко, Н.А. (Світ медицини та біології, 2020)
Серед актуальних питань сучасної наркології залишається проблема вивчення психопатологічних проявів психічних і поведінкових розладів внаслідок вживання алкоголю, їх патогенетичних механізмів і врахування цих факторів в розробці терапевтичних методів впливу. В результаті дослідження психо-емоційної сфери з урахуванням біоритмологічного статусу відзначено, що у осіб вечірнього типу переважав високий рівень реактивної та особистісної тривожності в порівнянні з ранковим і недиференційованим типом (p