СТРУКТУРНІ ОСОБЛИВОСТІ СТІНКИ ФУНДАЛЬНОГО ВІДДІЛУ ШЛУНКУ ЩУРІВ У НОРМІ - Ячмінь, А.І.; Вільхова, О.В.; Борута, Н.В.; Білаш, С.М.; Єрошенко, Г.А.; Скотаренко, Т.А.; Білаш, В.П.; Крамаренко, Д.Р. (Світ медицини та біології, 2020)
У результаті проведеного комплексного дослідження визначено, що стінка фундальної частини шлунку щурів за основними принципами структурної організації відповідає людині і може бути використана в якості експериментальної моделі для вивчення дії екзогенних чинників. За допомогою морфометричного дослідження встановлені основні метричні показники стінки фундального відділу шлунку щурів та гістотопографічні особливості власних залоз.