АНАЛІЗ ВПЛИВУ ПРОТЕЗНОГО БАЗИСА НА ТКАНИНИ ПРОТЕЗНОГО ЛОЖА - Калашніков, Д.В.; Кіндій, Д.Д.; Король, Д.М.; Кіндій, В.Д. (Світ медицини та біології, 2020)
У статті наведено результати дослідження впливу протезного базису на тканини протезного ложа. Дослідження проведено на 149 хворих віком від 41 до 74 років. Часткові знімні пластинкові протези на верхню та нижню щелепи з пластмас «Фторакс» і «Етакрил-02» виготовлялися трьома методами: на «водяній бані», в апараті для сухої полімеризації під тиском та в удосконаленому апараті для литтьового пресування. Отримані результати дозволяють рекомендувати до використання в клініці ортопедичної стоматології методику виготовлення часткових знімних пластинкових протезів в удосконаленому апараті для литтьового пресування.