ЗВ’ЯЗОК АНОМАЛІЙ ПРИКУСУ І ТЕРМІНІВ ПРОРІЗУВАННЯ ЗУБІВ У ДІТЕЙ З РІЗНИХ КЛІМАТО-ГЕОГРАФІЧНИХ УМОВ - Смаглюк, Л.В.; Чухрай, Н.Л.; Безвушко, Е.В.; Міськів, А.Л.; Шпотюк, О.О. (Світ медицини та біології, 2020)
У статті висвітлено поширеність та структуру аномалій прикусу та терміни прорізування постійних зубів у дітей, які проживають у різних клімато-географічних умовах. Встановлено, що поширеність аномалій прикусу та прорізування постійних зубів у дітей залежать від географічних та екологічних умов проживання. Доведено, що між аномаліями прикусу та кількістю зубів, що прорізалися існує сильний кореляційний зв’язок.