ГІСТОЛОГІЧНІ ЗМІНИ СТРУКТУРНИХ КОМПОНЕНТІВ У ЛІМФАТИЧНИХ ВУЗЛАХ ЩУРІВ ТА ЗМІНИ БІОХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ КРОВІ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ОЖИРІННІ - Гарапко, Т.В. (Світ медицини та біології, 2020)
У даній статті наведені та проаналізовані результати експериментального дослідження, яке проводилося на білих щурах, самках і самцях репродуктивного віку (2,5-3,5 місяці). Метою дослідження було встановлення гістологічних змін структурних компонентів лімфатичних вузлів щурів і зміни біохімічних показників крові в різні терміни експериментального ожиріння. Проведено біохімічний аналіз крові білих щурів-самців і білих щурів-самок на рівень глюкози, АЛТ, АСТ, холестерину і тригліцеридів протягом всього експерименту. Через один тиждень експерименту спостерігається незначне розширення крайової і коркових лімфатичних пазух. При збільшенні тривалості експерименту всі патологічні зміни поглиблюються.