ДОСЛІДЖЕННЯ ПРАКТИЧНОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ СИСТЕМИ МЕДИЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ - Вергелес, К.М.; Горохова, Л.В.; Гаврилюк, А.О.; Жарлінська, Р.Г.; Бабійчук, О.Ю.; Міщук, А.А. (Світ медицини та біології, 2019)
У статті здійснено аналіз процесів децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування на основі статистичних даних, а також особливостей практичної реалізації реформи системи медичного обслуговування в Україні в умовах децентралізації. Вивчено нормативне забезпечення процесу децентралізації з точки зору забезпечення ефективної організації системи охорони здоров’я, зокрема у сільській місцевості. Запропоновано низку заходів для упорядкування системи надання медичної допомоги у сільській місцевості.