ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ДОДАТКОВОЇ ЕНДОТЕЛІОПРОТЕКТОРНОЇ ТЕРАПІЇ У ХВОРИХ НА ІШЕМІЧНУ ХВОРОБУ СЕРЦЯ - Кузьмінова, Н.В.; Романова, В.О.; Сєркова, В.К.; Лук’янцева Г.В. H.V.; Осовська, Н.Ю.; Князькова, І.І.; Гаврилюк, А.О.; Марчак, Т.В. (Світ медицини та біології, 2019)
З метою вивчення ефективності додаткового призначення ендотеліопротекторної терапії в залежності від варіанту перебігу ішемічної хвороби серця (ІХС) обстежено 43 хворих. Всі обстежені додатково до стандартної базисної терапії приймали фіксовану комбінацію М (180 мг) з гамма-бутиробетаїном (60 мг) перорально по 2 капсули двічі на добу протягом 4 тижнів. В залежності від варіанту перебігу ІХС хворі були розподілені на 2 групи. В першу групу (n=22) увійшли хворі із стабільним перебігом ІХС, другу групу (n=21) склали пацієнти з нестабільною стенокардією. Оцінка параметрів проводилась до призначення терапії і через 1 місяць від її початку. Комплексне лікування (базисна терапія плюс фіксована комбінація М з гамма-бутиробетаїном) призводило до суттєвого (р