ПОРІВНЯЛЬНЕ ВИВЧЕННЯ РЕЄСТРАЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ВСТАНОВЛЕННЯ МІЖЩЕЛЕПОВОГО СПІВВІДНОШЕННЯ В ПОЗИЦІЇ МАКСИМАЛЬНОЇ ІНТЕРКУСПІДАЦІЇ - Глушко, Т.Р.; Вовк, Ю.В.; Вовк, В.Ю. (Світ медицини та біології, 2019)
У сучасній стоматологічній ортопедичній практиці часто виникають невідповідності оклюзії в порожнині рота і на гіпсових моделях щелеп, що зумовлює пошук вирішення проблеми підвищення точності реєстрації оклюзійних взаємовідношень зубних рядів. Метою було клінічно-лабораторне дослідження ефективності обраних реєстраційних матеріалів. Проведено обстеження 10 пацієнтів. У кожного пацієнта послідовно розташовували на оклюзійних поверхнях реєстраційні біоматеріали – Консіфлекс, Aluwax, Futar D. Після полімеризації реєстраційних матеріалів здійснювали визначення біометричного відхилення міток від комплементарного положення у досліджуваних ділянках зубних рядів. Виявлено, що у пацієнтів з інтактними зубними рядами при клінічному та лабораторному дослідженні при застосуванні реєстраційного матеріалу Футар Д спостерігається менший оптимум розбіжностей показників БВМ, що вказує на кращу комплементарність при реєстрації максимальної інтеркуспідації даного матеріалу порівняно з Консіфлексом та металізованим воском.