ОСОБЛИВОСТІ БІОХІМІЧНИХ ПЕЧІНКОВИХ ТЕСТІВ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНІ ЛІМФОПРОЛІФЕРАТИВНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ЗАЛЕЖНО ВІД НАЯВНОСТІ ПУХЛИННОЇ ІНФІЛЬТРАЦІЇ ПЕЧІНКИ - Маслова, Г.С.; Скрипник, І.М. (Світ медицини та біології, 2019)
Своєчасна оцінка порушень функціональних печінкових тестів і їх вірне трактування має особливого значення під час проведення специфічної хіміотерапії, а також у період відновлення пацієнтів після цитостатичного лікування. У статті наведені результати власних досліджень 16 пацієнтів із хронічними лімфопроліферативними захворюваннями низького ступеню злоякісності, які померли у гематологічному відділенні КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради». Проведена порівняльна оцінка показників гематологічної і біохімічної панелі залежно від наявності пухлинної інфільтрації печінки за даними патогістологічного дослідження. Показано, що інфільтрація пухлиною печінки асоціюється з лейкоцитозом (р