КОРЕЛЯЦІЇ РЕОВАЗОГРАФІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ СТЕГНА З КОНСТИТУЦІОНАЛЬНИМИ ХАРАКТЕРИСТИКАМИ У ВОЛЕЙБОЛІСТІВ ЕКТО-МЕЗОМОРФНОГО СОМАТОТИПУ - Мороз, В.М.; Хапіцька, О.П.; Сарафинюк, Л.А.; Яремин, С.Ю.; Андрощук, О.В. (Світ медицини та біології, 2019)
Встановлено, що у волейболістів, які належать до екто- мезоморфному соматотипу, є численні статистично значущі зв’язки між параметрами реовазограми стегна й антропометричними та соматотипологічних показниками. Виявлено більшу кількість і силу кореляцій між показниками зовнішньої будови тіла, зокрема, поздовжніми, поперечними, обхватними розмірами тіла, товщиною шкірно-жирових складок, соматотипологічними характеристиками і часовими, амплітудними параметрами реограми, гемодинамічними індексами і показниками тонусу артерій, де переважають прямі середньої сили і сильні взаємозв’язки.