ДІАГНОСТИКА ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ ДЕЗАДАПТАЦІЇ У ЖІНОК З ДЕПРЕСИВНИМИ РОЗЛАДАМИ - Герасименко, Л.О.; Скрипніков, А.М. (Світ медицини та біології, 2019)
На підставі комплексного аналізу даних щодо особливостей функціонування у різних сферах, розроблена оригінальна психодіагностична шкала, що дозволяє виокремити та оцінити ключові напрямки психосоціальної дезадаптації у пацієнтів з депресивними розладами різного ґенезу. Шкала придатна для використання у клінічній практиці. Доцільно її використовувати для планування терапевтичних, психопрофілактичних та психокорекційних заходів у хворих на депресивні розлади різного ґенезу.