ОСОБЛИВОСТІ ВЕДЕННЯ ПАЦІЄНТІВ З ПІЗНО ДІАГНОСТОВАНОЮ ВРОДЖЕНОЮ ВАДОЮ СЕРЦЯ - Шевченко, Т.І.; О.А. Шапошник. O.A.; С.І. Сорокіна. S.I.; Кудря, І.П.; Єфременко, В.М. (Світ медицини та біології, 2019)
Різноманітність проявів вроджених вад серця ускладнює їх своєчасну діагностику. Але, незважаючи на це, розуміння принципів розвитку даної патології серця у пацієнтів старшої вікової групи, професійна обізнаність лікарів, у тому числі завдяки інформації, отриманій при ознайомленні із матеріалами наведеного клінічного випадку, дозволять сформувати сучасні підходи до диференційованого лікування з використанням консервативних та хірургічних методів, що позитивно впливатиме на якість життя пацієнтів, оптимізуватиме прогноз.