МАКРОМЕТРИЧНІ ПАРАМЕТРИ ДОВГАСТОГО МОЗКУ У ПРЕНАТАЛЬНОМУ ПЕРІОДІ ОНТОГЕНЕЗУ ЛЮДИНИ В НОРМІ ТА ПРИ МАЛЬФОРМАЦІЯХ - Тихолаз, В.О.; Оніськова, О.В.; Ющенко, Л.О.; Скорук, Р.В.; Гордійчук, О.О. (Світ медицини та біології, 2019)
У статті представлені результати дослідження макрометричних параметрів довгастого мозку у 230 ембріонів та плодів людини віком від 6-7 до 39-40 тижнів внутрішньоутро бного розвитку. Були визначені макрометричні параметри довгастого мозку та макрометричні параметри олив довгастого мозку у плодів людини різних вікових групп в нормі та при мальформаціях. Встановлено, що протягом плодового періоду пренатального онтогенезу людини відмічається збільшення розмірів усіх показників та розмірів олив довгастого мозку.